Vijf sterren EuroNCAP beoordeling voor Mazda CX-5

Hoogste beoordeling bevestigt effectiviteit van SKYACTIV Body en Mazda’s nieuwe allesomvattende veiligheidsconcept.
Alphen aan den Rijn, 23 mei 2012. Mazda’s gloednieuwe CX-5 heeft van EuroNCAP 1 vijf sterren gekregen, de hoogst mogelijke beoordeling op het gebied van veiligheid en is daarmee officieel één van de veiligste auto’s ter wereld.

De Mazda CX-5, een compacte crossover SUV die half februari in Nederland is geïntroduceerd, scoorde hoog op alle vier onderdelen 2. De cijfers voor bescherming van volwassenen, van kinderen en de veiligheidsassistentie (respectievelijk 94 %, 87 % en 86 %) waren alle drie ruim boven de 80 %, 75 % en 60 % ondergrens in deze categorieën, wat noodzakelijk is om een totaalscore van vijf sterren te behalen.
Het nieuwste model van Mazda behaalde deze hoogste score onder de strengere normen die EuroNCAP sinds 2012 hanteert voor bescherming van voetgangers en voor de totaalbeoordeling, waarbinnen auto’s sindsdien een minimale score van 60 % moeten behalen.
Na de Mazda6 en de Mazda3 is de CX-5 de derde Mazda die vijf sterren krijgt van EuroNCAP sinds de organisatie in 2009 een nieuw beoordelingssysteem introduceerde. De score voor elk onderdeel wordt bepaald op basis van een aantal botsproeven, waaronder een frontale botsing met 64 km/u, een zijdelingse botsing met 50 km/u, een zijdelingse botsing tegen een paal met 29 km/u, een botsing van achteren voor whiplashgerelateerd nekletsel en een gesimuleerde botsing met een voetganger met een snelheid van 40 km/u. EuroNCAP beoordeelt onder meer ook het systeem voor elektronische stabiliteitscontrole.

Met als doel het ontwikkelen van het ideale chassis hebben de ingenieurs van Mazda zich aan de tekentafel gezet om de basisprincipes op het gebied van structuur, materialen en productiemethoden te herzien.

Het resultaat is een chassis dat voor 60 % bestaat uit staal met hoge treksterkte. De bumperbalken in de vóór- en achterbumpers zijn zelfs gemaakt van 1.800 MPa ultrahoge-sterktestaal, het sterkste staal dat ooit in een auto is gebruikt.
Het chassis van Mazda biedt daarom niet alleen een optimale veiligheid bij botsingen, maar is bovendien extreem licht. Mazda is van plan de SKYACTIV-Body te integreren in alle volgende producten van de nieuwe generatie.

Kom proefrijden in de nieuwe Mazda CX-5 bij Baak Autocenter B.V. te Alphen aan den Rijn. Bel voor een afspraak 0172-435401.

De CX-5 is de eerste van een nieuwe generatie Mazda’s en is bovendien het eerste model dat voorzien is van de innovatieve nieuwe SKYACTIV-Body.
1) European New Car Assessment Programme, een onafhankelijke instantie die sinds 1997 de veiligheid van auto’s beoordeelt.
2) De weging van de vier onderdelen binnen de totaalscore is als volgt: bescherming van volwassenen 50 %, bescherming
van kinderen 20 %, bescherming van voetgangers 20 % en veiligheidsassistentie 10 %.
3) Mazda noemt zijn systeem voor elektronische stabiliteitscontrole Dynamic Stability Control (DSC).

#baakautocenter
#Alphen aan den Rijn
#www.baakautocenter.nl