Hyundai Tucson

De nieuwe Hyundai Tucson combineert toonaangevende
rijdynamiek met praktisch design.

Het aantrekkelijke en ook strakke uiterlijk van de nieuwe Tucson is er niet alleen voor de show. Het levert ook een lage luchtweerstand op. Samen met de grote spoorbreedte is de stabiliteit bij hoge snelheid gewaarborgd. De onderrand van de voorbumper, meer afgeronde voorruitstijlen, een dakspoiler achter, zijskirts en een aerodynamisch geoptimaliseerde bodemplaat dragen bij aan de lage luchtweerstand.

Door zijn robuuste, zelfverzekerde voorkomen komt de nieuwe Tucson karaktervol over. Hij nodigt uit tot rijden. Kijk om te beginnen maar eens naar de koplampen met LED-verlichting. De vorm daarvan sluit strak aan op die van de hexagonale grille en de zijschermen. De breed ogende en expressieve achterzijde maken het beeld complete.

Dynamisch, krachtig en efficiënt

Met de hedendaagse technologie zijn compacte en toch heel krachtige en tegelijk superefficiënte motoren te bouwen, zoals de 1.6 T-GDi-benzinemotor. Die heeft Hyundai gekoppeld aan de 7-traps DCT-transmissie met dubbele koppeling. In vergelijking met een conventionele automatische versnellingsbak is Hyundai’s 7-traps DCT bijzonder efficiënt. Deze transmissie draagt bij aan een laag brandstofverbruik en aan vermindering van de CO2-uitstoot. Ook de acceleratie gaat sneller dan bij een ‘gewone’ automaat.

Meer informatie omtrent de Hyundai Tucson kunt u vinden op de website van Hyundai.