De nieuwe Mazda2

De nieuwe Mazda2; kom langs en maak een proefrit!

Ook al is de nieuwe Mazda2 pas vanaf maart 2015 leverbaar, de auto is wel nu al te bewonderen en er is tevens de mogelijkheid met de auto een proefrit te maken.

En dat is vier
De Mazda2 is na de Mazda CX-5, de Mazda6 en de Mazda3, de vierde Mazda met het nieuwe design van Mazda: ‘Kodo – Ziel van beweging’. Niet te missen kenmerken zijn de zelfverzekerde houding, de krachtige lijnen en de relatief lange motorkap. De passagiers zitten relatief ver naar achteren wat in combinatie met de dynamisch aflopende daklijn ervoor zorgt dat het lijkt alsof de Mazda2 continu vooruit wil, sneller en sneller.

Onconventionele benadering
Het was een uitdaging om het nieuwe design van Mazda door te vertalen naar de nieuwe Mazda2. Bij een auto in dit segment worden traditioneel de voorste raamstijlen zo ver mogelijk naar voren geplaatst om meer interieurruimte te creëren. Mazda kiest zoals altijd voor de onconventionele benadering. De Mazda-designers gingen tegen de heersende trend in en stemden het nieuwe design af op het formaat van de auto in plaats van andersom. Het resultaat is een compacte auto die er sportiever en dynamischer uitziet dan welke concurrent ook. Daarbij is niets verloren gegaan van de bruikbaarheid.